fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Valdifalco Lodolaia Organic 2013

Valdifalco Lodolaia Organic 2013

Väri on rubiininpunainen. Tuoksu on rikas, monipuolinen ja siinä on huumaava paljetti aromeja: marjoja, tummaa mausteisuutta, mineraalista grafiittia ja vaniljaista tammea. Maku toistaa upeasti tuoksun aromeja, viini on täyteläinen, tanniininen ja suuta lämmittävä. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen.

Ruokasuositus: Huolellisesti ja ajan kanssa valmistetut riista- ja liharuoat, kuten lammas yrttikuorrutuksella tai karitsa. Kovat, kypsät juustot.

Valmistus: Rypäleet on biodynaamisesti viljelty. Sadonkorjuu syyskuun lopulla 2013. Puristuksen jälkeen kylmämaseraatio 4-5 päivää, käyminen villihiivoilla 40 hehtolitran tynnyreissä. Kypsytys 12 kk barrique-tammitynnyreissä, joista 30% uusia, jonka jälkeen vielä 5 kuukautta isoissa tammitynnyreissä. Pullotus elokuussa 2015.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

933557

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah

sokeripitoisuus

1,6 g/l

hapokkuus

5 g/l

alkoholipitoisuus

15%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Tuottaja Rainer Loacker perusti Loackerin viiniliikkeen vuonna 1979. Talo on Italian luomuviljelyn uranuurtajia. Loackerilla on tarhoja Südtirolissa (Alto Adige), Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa, sekä Itävallan Styriassa. Kaikki viinit ovat biodynaamisia. Loacker Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat ”Italian uudessa maailmassa”, Etelä-Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Sisämaan kuuluisampiin viinialueisiin verrattuna Maremmassa on vapaammat kädet mm. touhuta kansainvälisillä rypälelajikkeilla ja tuottaa viiniä ei-perinteisillä, laatuluokan lakiin kirjatuilla menetelmillä. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat päähenkilöitä viiniköynnösten viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa tarkkoja periaatteita noudattaen. Lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on käytännössä kiellettyä, ja viinit tehdään esiteollisilla, hyvin perinteisillä menetelmillä. Loackerin luomupunaviini Valdifalco Morellino di Scansano voitti Viini-lehden Vuoden 2018 luomuviini -palkinnon. Lue lisää täältä.