Väri on syvä tummanpunainen. Tuoksu on tumman kirsikkainen, paahteinen ja mausteinen. Maku on täyteläinen, ryhdikkään tanniininen, tumman kirsikkainen, karpalohilloinen, mausteisen tamminen. Tyylikäs viini, joka maistuu upeasti Toscanalta!
Ruokasuositus: Tomaattiset ja yrttiset lihapadat, esim. lampaasta. Tuhdit ruokalajit poronpaistista, tai voimakas riista. Kovat, kypsät juustot sopivat myös mainiosti. Runsaat kasvisruoat, joissa on papuja, linssejä ym. tukevuutta.
Valmistus: Viininvalmistuksessa yhdistellään muinaisia ja moderneja menetelmiä. Sangioveseä kypsytetään 18 kuukautta slovenialaisissa tammisammioissa, Cabernet & Syrah kypsyvät ranskalaisissa barrique-tynnyreissä. Viinejä ei kirkasteta. Tuottajan mukaan viini ikääntyy hyvin 10-12 vuotta.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah |
sokeripitoisuus | 2 |
hapokkuus | 5,2 |
alkoholipitoisuus | 13,5 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |