fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Valdo Cuvée Oro Blanc de Blancs Extra Dry

Valdo Cuvée Oro Blanc de Blancs Extra Dry

10,89 

(Suositushinta)

Vaalean keltainen väri vihreillä häivähdyksillä. Tuoksu on täynnä hedelmäisiä aromeja, erityisesti vihreää omenaa, hieman päärynää ja kukkaisuutta. Maku on pehmeän harmoninen ja hedelmäinen, jälkimaussa on aavistus jäännössokerin tuomaa makeutta.

Ruokasuositus: Aperitiivi ja skoolausjuoma. Sopii myös ruokajuomaksi pikkusuolaisille, tapaksille, mereneläville ja vaalealle kalalle.

Valmistus: Rypäleet viiniin tulevat Veneton alueelta, ja vain laadukkaimmat rypäleet valitaan mukaan rypälemehuun. Maaperä on alluviaalimaata, ja sato on n. 15,000 kg per hehtaari. Kuohuviini valmistetaan charmat-menetelmällä kolmen kuukauden kypsytyksellä, jonka jälkeen pullotus.

Kategoria

alkonro

947687

tuottaja

maa

alue / luokitus

sokeripitoisuus

14 g/l

hapokkuus

5,3 g/l

alkoholipitoisuus

11%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Valdon historia ulottuu lähes sadan vuoden päähän, kun vuonna 1926 muutama viinintekijä Valdobbiadenen kylästä yhdisti voimansa ja alkoi yhdessä tekemään kuohuviiniä Societá Anonima Vini Superiorin nimellä. Viininteko otti askeleen eteenpäin laadullisesti, kun tila siirtyi veronalaisen Bollan perheen omistukseen. Tuolloin nimi myös vaihtui Valdo Spumantiksi. Valdon viinitarhat sijoittuvat Valdobbiadenen kylän ympäristöön, jossa maasto kumpuilee antaen hyvät kasvumahdollisuudet rinteille sijoittuville tarhoille. Alue on luonnoltaan ja historialtaan ainutlaatuinen, ja se on valittu vast'ikään Unescon maailmanperintökohteisiin. Valdolla on tällä hetkellä kaksi eri aluetta joissa rypäleitä kasvatetaan, ja tärkein rypälelajike laadukkaan Proseccon valmistamiseen on Glera. Valdo tekee kuohuviinejä sekä charmat- että klassisella metodilla.