fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Valdo Floral Jungle Edition Rosé Brut

Valdo Floral Jungle Edition Rosé Brut

Väri on ruusunpunainen. Tuoksu on elegantin kukkainen ja vadelmainen. Maku on pyöreä ja miellyttävä, siinä on raikasta hedelmäisyyttä ja punaista marjaisuutta. Jälkimaku nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Aperitiiviksi ja kalaruokien kanssa, myös vaalealle lihalle.

Valmistus: Rypäleet kuohuviiniin tulevat kalkkikivi- ja savimaatarhoilta. Valmistetaan charmat-menetelmällä kolmen kuukauden kypsytyksellä.

Kategoria

alkonro

900287

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Nerello Mascalese, Glera

sokeripitoisuus

11 g/l

hapokkuus

5,4 g/l

alkoholipitoisuus

11,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Valdon historia ulottuu lähes sadan vuoden päähän, kun vuonna 1926 muutama viinintekijä Valdobbiadenen kylästä yhdisti voimansa ja alkoi yhdessä tekemään kuohuviiniä Societá Anonima Vini Superiorin nimellä. Viininteko otti askeleen eteenpäin laadullisesti, kun tila siirtyi veronalaisen Bollan perheen omistukseen. Tuolloin nimi myös vaihtui Valdo Spumantiksi. Valdon viinitarhat sijoittuvat Valdobbiadenen kylän ympäristöön, jossa maasto kumpuilee antaen hyvät kasvumahdollisuudet rinteille sijoittuville tarhoille. Alue on luonnoltaan ja historialtaan ainutlaatuinen, ja se on valittu vast'ikään Unescon maailmanperintökohteisiin. Valdolla on tällä hetkellä kaksi eri aluetta joissa rypäleitä kasvatetaan, ja tärkein rypälelajike laadukkaan Proseccon valmistamiseen on Glera. Valdo tekee kuohuviinejä sekä charmat- että klassisella metodilla.