fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Valtravieso Crianza

Valtravieso Crianza

Laadukas, uuden sukupolven Ribera del Dueron viini on upea lahjaviini pakattu yhden pullon puulaatikkoon. Erinomainen vuosikerta 2014 sopii hyvin varastoitavaksi mutta on myös erittäin nautittava jo nyt. Myydään magnum-pullokoossa.

Syvän punainen, tumma viini on tuoksultaan syvä, mausteinen, marjainen ja ulottuva tuoksu missä aistii tammen tuomaa vaniljaa ja maustetta. Raikas ja marjaisakin tuoksu on myös mineraalinen ja ryhdikäs.
Maku on nuorekas, rakenteikas ja erinomaisen tasapainoinen maku on robusti, tyylikäs ja makua tukeva taniinirakenne yhdistettynä taustalla häämöttävään mineraalisuuteen aistii pitkäikäisyyttä.

Ruokasuositukset: Pitkään haudutetut voimakaat liharuoat sekä klassiset grillatut pihvit kuten entrecôte. Lihan kanssa saa olla yrttejä.
Valmistus: Kypsynyt 12kk ranskalaisissa tammitynnyreissä; Allier, Nevers ja Bosgues metsistä.

Kategoria

Avainsanat

,

alkonro

438338

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Valtravieso on Ribera del duero alueen korkeimmalla sijaitseva viinitila. Viinitilan viinitarhat sijaitsevat 920 m merenpinnan yläpuolelle ja Atlantin ilmaston ansiosta yö- ja päivälämpötilojen erot voivat olla erittäin suuriakin. Maaperä on erittäin karua savipäällysteistä kalkkikiveä ja alueelle on tyypillistä vuorilta puhaltavat voimakkaat tuulet. Kaikki nämä yhteensä luovat viiniköynnöksille otolliset olosuhteet, joissa rypäleet kypsyvät hitaammin kuin matalammalla sijaitsevilla ja kuumemmilla viinialueilla kasvatetut rypäleet. Valtravieso tuottaa vuosittain noin 560 000 litraa viiniä. Jokaisesta viinitarhasta kerätään ja puristetaan viini erikseen, jotta rypäleistä saatua viini olisi parasta mahdollista. Valtravieson mottona voidaankin sanoa olevan, että viini tehdään viinitarhassa, haastavista kasvuolosuhteista huolimatta. Tuotantomenetelmässä pyritään huolehtimaan ja kunnioittamaan rypäleitä mahdollisimman paljon ja tuottamaan viiniä, jossa heijastuu maaperälle ja Ribera del Dueron alueelle tyypilliset ominaisuudet. Valtravieson viinit ikääntyvät ensimmäisen vuoden uusissa tammitynnyreissä ja toisen vuoden ranskalaisessa tammessa. Valtravieso tuottaakin arvostettuja huippuviinejä, jotka ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia ja saattavat jopa yllättää viininystävän.