Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Villa Maria Reserve Wairau Valley Sauvignon Blanc

Villa Maria Reserve Wairau Valley Sauvignon Blanc

19,99 

(Suositushinta)

Vedenvaalea, hieman vihreänkeltaista väriä. Tuoksu on raikas, runsaasti herukanlehteä ja passionhedelmää, aavistus limen kuorta. Maku on kuiva, erittäin hapokas. Mustaherukanlehteä, nokkosta, aavistus raparperia, runsas, pitkä.

Ruokasuositus: Hieno äyriäisviini, esim. tuoreiden ostereiden kera. Monipuoliset muut meren herkut, kuten grillattu lohikala vegewokilla. Uusiseelantilaisittain vuohenjuustolle ja sienille, tai jokiravuille kaakkoisaasialaisella twistillä.

Valmistus: Wairaun laako on Marlborough’n lämpimämpi ala-alue, joka tuottaa rypäleisiin kypsän hedelmäisiä aromeita. Kokonaiset rypäletertut puristettiin hellävaraisesti ja kuoret saivat olla hetken aikaa kontaktissa suutuntuman syventämiseksi. Käyminen terästankeissa, joissa viini sai jäädä hiivasakan päälle neljäksi kuukaudeksi. Kevyt suodatus ennen pullotusta.

Kategoria

winettonro

69133

alkonro

582867

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Sauvignon blanc

sokeripitoisuus

4 g/l

hapokkuus

6,1 g/l

alkoholipitoisuus

13,5 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Villa Maria on ollut Uuden-Seelannin arvostetuin viinintuottaja jo 35 vuoden ajan. Talo on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa ja se on suomalaisillekin varsin tuttu: melkein jokaisesta Alkosta löytyy Villa Marian viinejä. Talo on perustettu vuonna 1961 aluksi vain puolen hehtaarin viinitarhana, ja se on ensiaskeleistaan kasvanut yhdeksi Uuden-Seelannin suurimmista laatuviinien tuottajista. Sillä on tarhoja sekä eteläisellä että pohjoisella saarella miltei kaikilla Uuden-Seelannin isoilla viinialueilla, ja se tuottaa mahtavan määrän luonteikkaita ja hienostuneita viinejä. Tila on edelleen perheomisteinen. Villa Marian tuoteportfolioon kuuluu yli 50 viiniä, joista 40% on luomuviljeltyjä. Jo olemassa olevien luomuviinien lisäksi muillakin tarhoilla ollaan siirtymässä luomuviljelyyn, ja tuottaja kiinnittää huomiota luonnonsuojeluun ja kestävään kehitykseen monella muullakin tavalla. Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja räjähtävän hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia, tanssahtelevia Pinot Noireja, joissa maistuu syksyisen kostean metsän aromit. Lisäksi talo tekee erittäin aromikkaita viinejä myös muistakin rypäleistä kuten Rieslingistä ja Gewürztraminerista. Viinien laatu näkyy kaikessa: ne eivät ole myymälöiden halvimpia viinejä, mutta niiden taso tiedetään ja viineillä on laaja ystäväkunta.