fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Viva in bottiglia

Viva in bottiglia

Ihana pirskahteleva punaviini Barbera-rypäleestä. Tuoksu on raikas, punaisten kypsien marjojen ja hedelmien sävyttämä. Maku kuiva, keskitäyteläinen, raikas ja eloisa. Hyvä rakenne. Yllättävä valinta aperitiiviksi viilennettynä. Mainio ruokaviini suolaisten antipastojen ja tomaattipohjaisten pastojen ja patojen kera.

Cantine Bava on tunnettu tuottaja Piemontesta ja erityisesti laadukkaista Barolo- ja Barbera-viineistään.

Piemonte, ja erityisesti Monferrato, on yksi harvinaisista viininviljelyalueista maailmassa, jossa on perinteisesti valmistettu ja nautittu pirskahtelevia, eloisia punaviinejä jotka ovat varsin täyteläisiä mutta raikkaita ja mielyttäviä. Ne  valmistetaan samalla huolellisuudella kuin  still -viinit, ja edustavat eri tapaa nauttia punaviiniä. Barbera VIVAssa yhdistyy viinin tuotantotyylin eleganssi Piemonten aitojen perinteiden kanssa.

Lyhyt maserointi säilyttää Barberalle tyypillistä hedelmäisyyttä. Viini saa käydä terästankissa kevääseen asti, jolloin se pullotetaan lisäämällä hiivoja, mutta ei sokereita, koska toinen käyminen tapahtuu perinteisesti rypäleiden luonnollisten jäännössokerien avulla. Käymisen lopussa kaikki pullot avataan hiivojen poistamiseksi, ja viinin jättämiseksi kirkkaaksi suodattamatta. Kruunukorkki korvataan luonnokorkilla ja pullo suljetaan vahalakalla.

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Barbera

sokeripitoisuus

2 g/l

hapokkuus

6 g/l

alkoholipitoisuus

13,5 g/l

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin. Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa. Bava on tunnettu etenkin puhdaspiirteisistä Barbera-vineistään ja heidän mielestään viinissä pitää maistua rypäle ja maaperä sekä ilmasto, ei valmistus. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-ja palstaviineihin. Bava - sounds of Wine Youtube