fbpx

Cantine Bava

Cantine Bava

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa.

Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin.

Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa. Bava on tunnettu etenkin puhdaspiirteisistä Barbera-vineistään ja heidän mielestään viinissä pitää maistua rypäle ja maaperä sekä ilmasto, ei valmistus. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-ja palstaviineihin.

Bava – sounds of Wine Youtube

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.