fbpx

Poggiotondo

Poggiotondo

Alberto Antonini tekee viininsä minimaalisella kosketuksella, rohkeasti ja yksityiskohtiin paneutuen. Tämä yksi maailman tunnetuimpia viinintekijöitä on Chiantin ja Vincin kylän ”oma poika”.

”Missiomme on tehdä terroir-viinejä ja yritämme välttää sitä, mitä pidämme aitouden vihollisina, jotka ovat vastuussa viinien makujen homogenoinnista: rypäleiden liiallinen kypsyminen, liiallinen uuttaminen käymisen aikana, tammimakuja”. tarhat on luomuviljeltyjä, ilman mitään kemikaaleja. Viinin käyminen tapahtuu luonnollisella hiivalla ja käyminen sekä kypsyminen tapahtuu joko amforoissa, sementtitankeissa  tai höyrytetyissä tynnyreissä. Tarhat sijaitsevat Chianti-alueen länsiosassa, missä meren läheisyyden vuoksi ilmasto on miedompi, mikä johtaa tasapainoisiin viineihin. Maaperä on myös fossiilipitoisempaa. Poggiotondo  on sertifioitu luonnonmukaiseksi vuodesta 2014.

”We do little things to help the wine talk about the place” Andrea Campigli

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.