fbpx

Bodegas Valtravieso

Bodegas Valtravieso

Valtravieso on Ribera del duero alueen korkeimmalla sijaitseva viinitila. Viinitilan viinitarhat sijaitsevat 920 m merenpinnan yläpuolelle ja Atlantin ilmaston ansiosta yö- ja päivälämpötilojen erot voivat olla erittäin suuriakin. Maaperä on erittäin karua savipäällysteistä kalkkikiveä ja alueelle on tyypillistä vuorilta puhaltavat voimakkaat tuulet. Kaikki nämä yhteensä luovat viiniköynnöksille otolliset olosuhteet, joissa rypäleet kypsyvät hitaammin kuin matalammalla sijaitsevilla ja kuumemmilla viinialueilla kasvatetut rypäleet.

Valtravieso tuottaa vuosittain noin 560 000 litraa viiniä. Jokaisesta viinitarhasta kerätään ja puristetaan viini erikseen, jotta rypäleistä saatua viini olisi parasta mahdollista. Valtravieson mottona voidaankin sanoa olevan, että viini tehdään viinitarhassa, haastavista kasvuolosuhteista huolimatta. Tuotantomenetelmässä pyritään huolehtimaan ja kunnioittamaan rypäleitä mahdollisimman paljon ja tuottamaan viiniä, jossa heijastuu maaperälle ja Ribera del Dueron alueelle tyypilliset ominaisuudet. Valtravieson viinit ikääntyvät ensimmäisen vuoden uusissa tammitynnyreissä ja toisen vuoden ranskalaisessa tammessa.

Valtravieso tuottaakin arvostettuja huippuviinejä, jotka ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia ja saattavat jopa yllättää viininystävän.

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.