fbpx

Carpineto

Carpineto

Carpineton synty ajoittuu vuoteen 1967, kun Giovanni Carlo Sacchet ja Antonio Mario Zaccheo päättivät vaatimattomasti mullistaa viininvalmistuksen ja tehdä niin hyvän Chianti Classicon että siitä tulisi lopulta maailmankuulu. He näkivät Toscanan viinialueessa potentiaalia tällaiselle viinille, ja yhdistettynä silloisiin uudenaikaisiin viinintuotantomenetelmiin lopulta tällainen viini oli syntyvä.

Carpineto on sittemmin viidenkymmenen vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi tuottajaksi, jonka viinejä saa yli 70 maasta ympäri maapalloa. Viinien laatu puhuu puolestaan: niiden intensiivisyys, tinkimättömyys ja laadun tasaisuus ovat tunnusmerkkinä Carpineton viineille, varsinkin pitkää kellarointia kestävien punaisten. Tunnustuksena viinien korkeasta laadusta Carpineto on voittanut lukemattomia tunnustuspalkintoja vuosien saatossa.

Tuottajan viinit noudattavat Toscanan DOCG-luokitusten määräyksiä, ja viineissä maistuu perinteiset Chiantien tunnusmerkit. Viineistä yli 95% on punaisia, ja viinitarhoja löytyy Toscanan maakunnasta neljältä eri viinialueelta: Chiantin, Montepulcianon ja Montalcinon DOCG- sekä Maremman DOC-alueilta.

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.