fbpx

Chateau Teyssier

Chateau Teyssier

Chateau Teyssier sijaitsee Bordeaux’ssa Saint-Émilionin luokitusalueella, ja tilalla tuotetaan useita pientuotantoviinejä tilan nimikkoviinin lisäksi. Bordeaux’n ”oikean rannan” mukaisesti päärypäle on Merlot, mutta myös Cabernet Francia viljellään ja Teyssierin arvokkain viini on Cabernet Francista tehty Le Dôme.

Teyssierin historia ulottuu kauas 1700-luvulle, mutta ensimmäiset viinitarhat on istutettu 1860-luvun lopulla. Viinituotanto on ollut hyvin pientä muutaman hehtaarin viljelyä 1990-luvulle asti, kunnes viiniguru Jonathan Maltus hankki tilan haltuunsa 1994. Siitä lähtien tilaa on modernisoitu paljon ja sen alaisuuteen on hankittu uusia tarhoja. Nykyään tarhoja on noin 50 hehtaaria ja vuosittainen tuotanto on hieman yli 10,000 laatikkoa.

Bordeaux on viinialueena hyvin konservatiivinen, mutta Jonathan Maltus tiimeineen lähti alusta alkaen luomaan viineistä uudentyylisiä, hedelmäisiä ja voimakkaita. Tyylisuuntauksen taustalla ovat Maltuksen aiempi kokemus Australiasta ja Kaliforniasta, joissa viinintuotanto on vapaampaa eikä välttämättä niin sidottua perinteisiin. Maltus huomasi, että tietyt palstat viinitarhoilla tuottavat erittäin laadukkaita rypäleitä, joten oli luonnollista erottaa ne omiksi pienen tuotannon viineikseen. Tila tuottaa tällä hetkellä kymmentä eri viiniä, joista kuusi on nimikoitujen yksittäisten viinitarhojen viinejä, kaksi Bordeaux Superieur -viiniä sekä tilan nimikkoviini ja rosé.

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.