fbpx

Dr. H.Thanisch Erben Müller-Burggraeff

Dr. H.Thanisch Erben Müller-Burggraeff

Weingut Dr.H Thanisch sijaitsee viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, keskellä kauneinta Moselia. Omistukseen kuuluu 16 hehtaaria parhaita Riesling -tarhoja joista arvostetuin ja kuuluisin on Bernkasteler Doctor. Perheyhtiö omistaa palstoja myös Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla.

”Monilla viinitarhoillamme kaltevuusaste on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkien rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä antaa viiniköynnöksillemme mahdollisuuden tuottaa parastaan”.
Thanisch-perheen viininviljelyn perinteet ovat kestäneet yli 350 vuotta ja viininsä ovat viinimaailman legendoja; haluttuja ja arvostettuja. Kuuluisin viini on Berncasteler Doctor Riesling, nimetty tarhan mukaan. Kaikki viinit kypsytetään Doctor kellarissa, joka on louhittu syvälle maaperään Doctor-tarhan alle. Viinit kypsyvät perinteisissä Fuder-tynnyreissä,  8 ° C lämpötilassa.

Perhe on investoinut nykyaikaiseen teknologiaan ja viinien kasvatus, käsittely ja valmistus on mahdollisimman luonnollista. Tuottaja kuuluu Fair’n Green sertifioinnin piiriin ja vuosikerta 2018 alkaen viinit ovat luomusertifioituja. Luonnonmukainen viljely on käytössä kaikilla tarhoilla ja palstoilla. Viinit käyvät vain villihiivojen avulla rauhassa omassa tahdissaan eikä happoja lisätä viineihin lainkaan. Kuivat viinit voivat käydä jopa 12kk ennenkuin ovat valmiita.

Tuloksena on viinejä jotka aidosti heijastavat maaperän ja ilmaston olosuhteita tarhalla.

Dr Thanischin viinit tarvitsevat aikaa kukoistaakseen ja ovat nuorena ehkä hieman ”kovia”. kärsivällisyys palkitaan ja heidän valttinsa on myös se, että heillä on kellarissaan myynnissä myös vanhempia vuosikertoja.

siirry tuottajan verkkosivuille

 

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.