fbpx

Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo

Jean-Luc ja Anne Colombo ostivat Pohjois-Rhônen Cornasista ensimmäisen viinipalstansa 1980-luvun puolessavälissä. Ensimmäinen Cornas-vuosikerta tuotettiin vuonna 1987 ja myöhemmin Colombon perhe on laajentanut viinintuotantoaan ostamalla muita tarhoja, mm. Saint-Péraysta, sekä Marseillen läheltä Provencen ”Blue Coastilta”.

Pohjois-Rhônen viinialueiden eteläisimmässä päässä, Rhône-joen rinteillä sijaitsevat Cornasin AOC-alueen viinitarhat, jotka ovat maailmankuuluja voimakkaista, täyteläisistä ja monivivahteisista Syrah-viineistään. Aivan Cornasin vieressä sijaitsevalla Saint-Pérayn alueella Jean-Lucin tytär Laure Colombo tekee Marsanne- ja Roussanne -rypäleistä aromikkaita ja persoonallisia valkoviinejä.

Colombon viinintekotapa on perinteinen, ja tuottaja on aloittanut luomuviljelyyn siirtymisen muutama vuosi sitten. Keskiössä on viinirypäleiden hellä hoito ja huolenpito, ja tuottaja pyrkii tekemään viineistä tasapainoisia ja hienoja. Tasapaino tarkoittaa sopivaa mineraalisuutta, alkoholimäärää ja mahdollisimman vähäistä sokerimäärää, jolloin viinit ovat hyvin kuivia. Näin ne palvelevat parhaiten tehtäväänsä ruokien kumppanina.

Colombon tarhoilla ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita, vaan tarhoja hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin, mm. suojaamalla maaperää eroosiolta ja ylläpitämällä luonnollisia mikrobikantoja. Sadonkorjuu tapahtuu käsin.

Cornasin viineissä toistuu luontoteema; kasvi- ja eläinkunta. Etiketit on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie-Annick Dutreil.

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.