fbpx

Vigneti del Vulture – Fantini Group

Vigneti del Vulture – Fantini Group

Monte Vulture-nimisen ei-aktiivisen tulivuoren nimen mukaan saanut viinituottaja  sijaitsee Basilicatan alueen pohjoisosissa Eteläisessä Italiassa. Acerenzan idyllisen uinuvan kylän läheisyydessä sijaitseva viinitila kuuluu Fantini Group yritykseen.

Vuosisatojen ajan tulivuoret todettiin tuhoutumisen ja kuoleman lähteeksi. Nykyisin viljelijät ottavat takaisin menneiden vuosisatojen purkausten aiheuttamat vahingot kasvattamalla viiniköynnöksiä laavapitoisessa mineraalisessa maaperässä jonka vaikutuksesta viinien makuun saadaan ryhtiä ja selkärankaa.

Alueen alkuperäislajikkeet kuten Aglianico soveltuvat parhaiten näihin maisemiin. Aglianico- sekä Greco-lajikkeet ovat kamppailleet vuosisatojen ajan tämän maaperän kanssa, mihin ovat sopeutuneet tuottamaan persoonallisia viinejä tässä kauniissa ja koskemattomassa ja melko tuntemattomassa osassa Italiaa.

Vigneti del Vulture kuuluu Fantini Group-yritykseen, joka omistaa ja tuottaa laatuviinejä 7 eri Italian tuotantoalueella. Pääsoin etelä-Italiaan keskittyvä yritys on keskittynyt laatuviinien tuotantoon ja nuori, dynaaminen viinintekijätiimi on alansa huipputekijöitä.

Vigneti del Vulture Farnese Vini sivuilla

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.