fbpx

Arcus ja Altia yhdistyvät johtavaksi viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditaloksi

Altia ja Arcus

Arcus ASA:n ja Altia Oyj:n hallitukset ovat solmineet yhdistymissopimuksen, jolla muodostetaan johtava pohjoismainen viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo.

Uuden yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Anora Group Oyj (”Anora”).

Anorasta muodostuu johtava pohjoismainen viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo, jolla on merkityksellinen markkina-asema myös Baltian maissa. Yhdistyneellä yhtiöllä tulee olemaan ainutlaatuinen tuotevalikoima paikallisia, alueellisia ja globaaleja viinien ja väkevien alkoholijuomien brändejä sekä enemmän resursseja tuotteiden kehittämiseen ja investointeihin.

Syvällä kuluttajatuntemuksella ja vahvalla innovaatio-osaamisella Anora pystyy vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin entistä paremmin. Yhdessä yhtiöillä on kilpailukykyiset lähtökohdat kasvuun kotimarkkinoilla ja niiden ulkopuolella.

Tuottajillemme voimme vahvistaa suhdettamme entisestään ja tarjota paras reitti pohjoismaisille markkinoille. Taitavilla ja lahjakkailla työntekijöillämme voimme tarjota paikallisen osaamisen, maasta ja tuotekategoriasta riippumatta.

Yhdistyneen yhtiön alustava yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on 640 miljoonaa euroa vuonna 2019, ja Anora työllistää noin 1 100 ammattilaista Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Pekka Tennilä ja talousjohtajaksi Sigmund Toth.

Yhdistynyt yhtiö jatkaa Arcuksen ja Altian tavoitteellista työtä kestävän tuotannon parantamiseksi.

Anoran osakkeiden listaus Nasdaq Helsingin pörssissä jatkuu, ja ne pyritään rinnakkaislistaamaan tilapäisesti Oslon pörssiin. Uudella yhtiöllä tulee olemaan pääkonttori Helsingissä.

Sulautumisen toteuttamisen odotetaan tapahtuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana edellyttäen, että kaikki tarvittavat viranomaisluvat on saatu ja muut toteuttamisedellytykset on täytetty.

Lisätiedot:

Per Bjørkum, Viestintä- ja IR johtaja, Arcus ASA, tel. +47 922 55 777, per.bjorkum@arcus.no