fbpx

HS.fi ruoka Viikon Viini – Spier Methode Cap Classique kuohuviini

”Tämä tyylikkään paahteinen kuohuviini on tehty kuin samppanja, ja lopputulos on runsas ja tasapainoinen”

HS.fi ruoka 5.3.2020

”Runsasmakuinen viini on omiaan ruokapöydän kuohuviininä. Sen maussa on voimaa kohdata mietoja vaaleita lihoja ja kaloja sekä esimerkiksi kasvispiirakoita.”

Spier on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista viinitiloista, joiden historia juontaa juurensa vuoteen 1692. Useita palkintoja voittanut viinitila on edelläkävijä paitsi luontoa kunnioittavassa työssään, myös työntekijöittensä hyvinvoinnista välittävänä työnantajana.

Kellarimestari ja johtava viinintekijä Frans Smit on viinien menestyksen takana oleva mies. Hän on vastannut viininteosta Spierissä vuodesta 1995. Frans on vahvasti sitä mieltä, että viinin laatu alkaa viinitarhassa. Hänen mantransa on ”saada mahdollisimman paljon irti jokaisesta rypäleestä mahdollisimman vähän häiriötä vastaan”.

Spierin viinitila on yksi 29 maailman luonnon säätiön luonnonsuojelumestareista. Spierin viinitilalla on seuraavat sertifikaatiti; FSSC 22000 sertifikaatti, reilun kaupan, WIETA, luomu. Fair for life sertifikaatti varmistuu 2019. Sekä viinikellari ja ja maatila noudattavat integroidun viinin tuotannon (IPW) kriteerejä.

Lue artikkeli Helsingin Sanomien verkkosivuilta:

Spier viinit Alkon valikoimassa