fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Can Sumoi La Rosa

Can Sumoi La Rosa

Penedèksen alueen laatukuohuviinitalo Raventós i Blancin uusi projekti, Can Sumoi- alkuviinit. Eteläosa (Paix Penedès) on tunnettu stilliviineistään, ja sieltä, runsaan puolen tunnin ajomatkan päästä löytyy myös Raventósin kuohumattomat viinit tuottava, jo 1645 perustettu Can Sumoin viinitila.  600 metrin korkeudessa sijaitsevalla tilalla ja viinitarhoilla Raventósit viljelevät 20 hehtaaria alkuperäisläjikkeita (Xarel-lo, Sumoll, Garnatxa). Aiemmin kuohumattomat viinit tehtiin Raventósin tilan kellareissa, mutta tänä päivänä nämä minimisulfiiteilla valmistetut ja karaktääriltään puhtaat natuviinit syntyvät luonnonmukaisesti viljellyilltä Can Sumoin tarhoilta alusta loppuun asti.

Can Sumoi Rosa on valloittava roseeviini: kirkas, kuulas, eläväinen ja vastustamattoman maukas. Lasista lehahtaa melonia, greippiä, vadelmaa, karpaloa, ruusua sekä merellistä fiilistä. Mehevän hedelmäinen ja kepeä mutta silti intensiivinen maku on puhdas ja virkistävän suolainen. Kiva raparperin fiilis jää pyörimään kielelle. Hyvällä tapaa mutkaton kokonaisuus, jossa on pitkä ja linjakas, aavistuksen bitterinen jälkimaku.

Kategoria

Avainsanat

,

alkonro

910288

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Parellada, Xarel-lo, Sumoll

sokeripitoisuus

0,5 g/l

hapokkuus

5,3 g/l

alkoholipitoisuus

11 g/l

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Vuonna 1986 Josep Maria Raventós i Blanc rakensi viininvalmistamon keskelle vanhaa sukutilaansa, Sant Sadurní d’Anoiaan. Tila on ollut Raventosien viljelemänä 1400-luvun lopulta lähtien, ja ensimmäiset cavat valmisti Josep Raventós i Fatjó 1872. Raventós i Blanc käyttää viinin valmistuksessa nykyaikaista tekniikkaa ja korostaa jokaisessa valmistuksen vaiheessa laadun ja lopputuloksen merkitystä. Yli 80% tilalla viljellyistä lajikkeista on perinteisiä paikallisia lajikkeita, Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrell. Viininviljelyssä noudatetaan biodynaamisia menetelmiä. Linkki tuottajan sivulle lue lisää ribmag lehdestä  https://vimeo.com/187783200