fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Casa Marin Miramar Riesling

Casa Marin Miramar Riesling

Vaalea oljenkeltainen. Tuoksussa raikkaita vihreiden sitruksien aromeja, appelsiinkukkaa ja hienovaraista petroolia. Maussa upea hapokkuus ja ihastuttava mineraalisuus täydellisesti tasapainossa. Pitkä ja miellyttävä jälkimaku. Viini on nautinnollinen nyt, mutta kestää kellarointia ja kypsyy suotuisasti 15 vuotta vuosikerrasta. Upea viini aperitiiviksi. Herkullinen tuoreiden kala-aterioiden mm. ceviche kanssa. Myös erinomainen match mausteisen ruoan kuten Thai Curryn kanssa.  

Casa Marinin Miramar- viinitila sijaitsee vain 4 km päässä Tyynenvaltameren rannalta. Rannikkoilmasto on keskimäärin 15 astetta ja kesälläkään lämpötila ei nouse yli 28 asteen. Aamu-usvaa ja hallaa esiintyy keväisin ja alkukesästä. Kasvukauden aikana ei sateita. Huhtikuun toisella viikolla käsinpoimitut rypäleet ovat rapean hapokkaita. Osaan tertuista tuli botrytis useista aamu-usvaisista päivistä ja matalalasta lämpötilasta johtuen. Tarhojen jyrkät rinteet ovat luonnollisesti hyvin vettä läpäisevät ja eroosio on estetty katekasveilla.

Rypäleet lajitellaan käsin ja mukaan otettu pieni määrä botrytiksen tartuttamia rypäleitä. Kokonaiset tertut puristetaan varovaisesti 3 tunnin ajan. Rypälemehu viilennetään 5 asteessa vuorokauden ajan ennen sakasta erottelua. Käyminen tapahtuu Anchor-hiivalla 3-4 viikkoa. Viini käytettiin kuivaksi, ei happojen lisäystä eikä suodatusaineita.

93 p. Descorchados

92 p. Robert Parker Wine Advocate, Decanter UK

91 p. James Suckling

 

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Riesling

sokeripitoisuus

4,7 g/l

hapokkuus

7,5 g/l

alkoholipitoisuus

13 %

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Casa Marín on María Luz Marínin vuonna 1999 perustama viinitalo. Marilu on yksi harvoista Chilen naispuolisista viinintekijöistä. Casa Marinin n. 50 ha:n viinitarhat sijaitsevat San Antonion viinialueella Lo Abarcassa lähellä Tyyntä Valtamerta. Viileässä ilmastossa sijaitsevilla tarhoila kasvaneet rypäleistä saadaan erityisen maukkaita viinejä. Cartagena on Casa Marinin mutkaton ja laadukas viiniperhe.