Väri on syvän tummanpunainen ja paksu. Valloittavassa tuoksussa on mausteisuutta, kirsikkaa, luumua, tummaa suklaata, mutta myös raikasta hedelmäisyyttä. Maku seuraa Amaronen perinteikästä ja maailmankuulua tyyliä: erittäin täyteläinen, suuntäyteinen, kehittynyt ja mausteinen. Siinä on kirsikkaa, luumuja, kuivattuja hedelmiä. Tanniinirakenne tuntuu suussa, ja edesauttaa viiniä ikääntymään upeasti helposti yli 20 vuotta.
Ruokasuositus: Vivahteikas ja runsasmakuinen Amarone maistuu juurevien liharuokien, kuten hyvän pihvin tai huolellisesti valmistettujen riistaruokien kumppaniksi. Erinomainen juustoviini koville juustoille kuten Gruyerelle, Appenzellerille tai Comte’lle. Kiireettömiin hetkiin; kun pullo Amaronea on avattu, ei ole enää syytä katsoa kelloa.
Valmistus: Sadonkorjuu alueella tapahtuu syys-lokakuussa. Rypäleet poimitaan käsin Valpolicella Classicoa ympäröivilta kukkuloilta. Rypäleitä käsitellään apassimento-menetelmällä, jossa rypäleitä kuivatetaan 3-4 kuukautta. Domeni Veneti Amaronen valmistuksessa käytetään 70% Corvina-, 15% Rondinella- ja 15% Corvinone-, rypäleitä. Viiniä kypsytetään slovenialaisessa tammitynnyrissä 24:n kuukauden ajan ja tämän jälkeen vielä pulloissa 6-8 kuukautta.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Corvina, Rondinella, Molinara |
sokeripitoisuus | 4 g/l |
hapokkuus | 6,1 g/l |
alkoholipitoisuus | 16% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Domini Veneti on maailman arvostetuimpiin Amaronen tuottajiin kuuluvan Cantina Valpolicella Negrarin päätuotemerkki. Domini Venetin viineihin kerätään Cantina Valpolicella Negrarin parhaiden tarhojen rypäleet, ja niistä valmistetaan alueen klassisia Valpolicella-, Ripassa-, Amarone- ja Recioto -viinejä.