fbpx

Bellingham Winery

Bellingham Winery

Bellinghamin ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu yli 300 vuotta sitten vuonna 1693 hollantilaisen Gerrit Jaz van Vuurenin ja hänen vaimonsa toimesta. Tarhoilla on vuosisatojen ajan viljelty viiniä ja ne ovat siirtyneet aina suvussa eteenpäin, kunnes vuonna 1943 ränsistyneen ja huonokuntoisen tilan köynnöksineen ostivat Bernard ja Fredagh Podlashuk.

Tila kunnostettiin ja restauroitiin, ja viinintuotannon laadun parantamiseksi Bernard ja Fredagh opiskelivat viininviljelystä Ranskassa ja Saksassa. Tilalle otettiin myös toisen maailmansodan aikaan italialaisia sotavankeja työskentelemään köynnöksillä.

Bellingham valmisti ensimmäisen Kapmaan roséviinin vuonna 1949, ja myöhemmin tila tuotti jo Premier Grand Cru:ta ja vuonna 1956 Shiraz’ta. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvulla viinitarhoja ja kellareita kehitettiin ja paranneltiin entisestään ja viinintuotanto alkoi muodostua kohti klassisempaa uuden maailman tyyliä. Nykypäivään tultaessa tila on saanut jo useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa.

Moderni Bellinghamin tyyli muodostuu pyrkimyksistä luonnonmukaiseen viljelyyn, hellävaraiseen rypälekäsittelyyn ja mietoon tammikypsytyksen käyttöön. Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, eräällä tavalla klassisiksi viineksi, joissa on silti jännittävällä tavalla mukana uuden maailman huoletonta karismaa.

Siirry tästä tuottajan valikoimaan.