Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Abadia Retuerta Seleccion Especial

Abadia Retuerta Seleccion Especial

35,50 

(Suositushinta)

Espanjalainen klassikko, jossa yhdistyy Tempranillon runsaus Cabernet Sauvignonin eleganssiin ja Syrah'n mehevään pyöreyteen. Viini on kypsynyt 18 kk ajan tammitynnyreissä. Kokonaisuus on täyteläinen ja voimallinen. Viini on runsas aromeiltaan, punaisia marjoja ja hedelmiä sekä lehtikuusta, leivonnaisia ja kevyttä paahteisuutta. Napakka, miellyttävän pehmeä tanniininen punaviini. Tuottaja suosittelee viiniä säilytettävän alle 15 asteen lämpötilassa. Seleccion Especial 2013 on erittäin nautinnollinen viini jo nyt ja jatkaa kypsymistään seuraavien viiden vuoden ajan sekä paranee vielä vuosien ajan.

Kategoria

Avainsanat

, , ,

winettonro

93263

alkonro

926287

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah

sokeripitoisuus

2 g/l

hapokkuus

4,9 g/l

alkoholipitoisuus

13,5 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

  Abadia Retuerta sijaitsee tummista ja tuhdeista punaviineistä tunnetulla Ribera del Dueron viinintuotantoalueella Pohjois-Espanjassa. Lukuisia kansainvälisiä palkintoja kahmineen viinitilan peruskivi muurattiin jo vuonna 1146 kun Ranskasta saapuneet benediktiinit perustivat Santa María Retuertan luostarin Espanjan ja Portugalin läpi virtaavan Douro-joen läheisyyteen. Santa María Returetan luostaritoiminta loppui vuonna 1835 kun suureksi kasvaneet luostarien maaomaisuudet yksityistettiin Espanjassa. Viinintuotantoa ei kuitenkaan lopetettu, sillä viiniköynnökset viihtyivät hyvin vanhan luostarin tarhoilla. Tänä päivänä pitkän historian omaavan luostarin mukaan nimetty Abadia Retuerta kuuluu Ribera del Dueron tunnetuimpien viinintuottajien joukkoon yhdessä Vega Sicilian, Pesqueran, Domino de Pingusin ja Bodegas Aallon kanssa. Moderni viiniteknologia ja tämän päivän huippuosaaminen on löytänyt tiensä Abadia Retuertan viinitilalle. Tummien viinien isä on viinintekijä Angel Anocíbar, joka on saanut koulutuksen Ranskassa Bordeaux’n viiniyliopistossa. Anocíbar uskoo vahvasti, että viinit syntyvät viinitarhoilla ja viinintekijän tärkein tehtävä on saada tarhojen erityispiirteet maistumaan lopullisessa tuotteessa. Vuonna 1996 Abadia Retuertan viininvalmistuksessa käännettiin sivua kun ranskalaisen Pascal Delbeckin suunnittelema painovoimaan perustuvalla viinitilalla puristettiin ensimmäisen kerran syksyllä korjattu sato. Huippumoderni tila on rakennettu portaittain niin, että viini siirtyy painovoiman ansiosta puristamosta käymishalliin, varastointikellariin ja edelleen pullotuslinjastolle. Pascal Delbeckin mukaan painovoiman avulla valmistettava viini on maultaan harmonisempaa ja tasapainoisempaa kuin viiniä rasittavien pumppujen läpi kulkenut viini. Painovoimaan perustuva viininvalmistus säästää myös huomattavan määrän energiaa. Angel Anocíbarin hallinnoima kellari kätkee muuriensa suojaan 4000 ranskalaista ja amerikkalaista tammitynnyriä, jossa Abadia Retuertan viinit kypsyvät viininystävien iloksi ympäri maailmaa. Abadia Retuertan viinitarhat levittäytyvät 200 hehtaarin kokoiselle alueelle ja jokaisen 54 tarhan maaperä ja ilmasto poikkeaa toisistaan. Maaperä Ribera del Dueron viinintuotantoalueella vaihtelee kalkki-, savi- ja hiekkapitoisen maa-aineksen välissä. Abadia Retuertan tarhat sijaitsevat 700–850 metrin korkeudessa merenpinnasta ja niillä viljellään Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ja Petit Verdot -lajikkeita. Viiniköynnös viihtyy hyvin lämpimillä ja aurinkoisilla Ribera del Dueron tarhoilla, jossa rypäleet saavat runsaan paahteisin maun.