VUODEN PUNAVIINI 2021! Intensiivinen , syvän rubiininpunainen väri. Tuoksussa luumua, mausteita, vatukkaa sekä Corvinalle tyypillistä kirsikkaa.
Ruokasuositus: Sopii erinomaisesti punaisen lihan, riistan ja kovien kypsien juustojen kanssa
Valmistus: Kuivatut viinirypäleet puristetaan varoen yleensä tammikuussa sadonkorjuuta seuraavana vuonna, riippuen talven kosteudesta. Alkoholikäyminen tapahtuu hitaasti 15-20 päivää jonka jälkeen viini siirretään terästankkeihin malolaktista käymistä varten. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä; ensin pienissä ranskalaisissa tynnyreissä sekä sen jälkeen vuosikerrasta riippuen isommissa tynnyreissä, Tammitynnyrikypsytys kestää n 12-18 kk.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Corvina Veronese 50%, Corvinone 35%, Rondinella 15% |
alkoholipitoisuus | 15 % |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Antiche Terre Veneten tarina alkoi 100-vuotta sitten Valpantenan laaksossa, pohjois-Italiassa jolloin Vittorio Sancassani istutti ensimmäiset köynnöksensä. Luciano Sancassani yhdessä viinitekijäystävänsä Riccardo Deganin kanssa on vienyt lämminhenkistä viinitaloa nykypäivään siirtyen vain viljelystä omaan tuotantoon. Valpantena saattaa olla se vähemmän tunnettu viinilaakso Valpolicellassa, mutta viinit täältä yltää korkealle tasolle ja ovat tyyliltään hieman raikkaampia ja herkempiä. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat kaikki luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.