fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bava Moscato d’Asti DOCG

Bava Moscato d’Asti DOCG

Alta Langan kalkkisesta maaperästä tuleva Moscato kasvaa korkeimmilla, viileillä tarhoilla missä vallitsee optimaaliset lämpötilavaihtelut Moscatolle. Viinin eloisassa tasapainossa makeuden ja raikkauden välillä löytää Moscaton herkkiä kukkaisia ja hedelmäisiä aromaattisia piirteitä. Maku on makea, intensiivinen ja erittäin tasapainoinen. Pieni pirskahtelevuus tuo viiniin raikkautta. Matala-alkoholinen viini on erinomainen kesäisten jälkiruokien kanssa. Tarjoile hyvin viilennettynä kesälla tuoreiden mansikoiden kanssa ja viinistä valmistuu erinomainen kesäinen sorbet.

Rypäleet poiimittiin käsin, mahdollisimman raikkaina ja viileänä ja puristettiin nopeasti. Aromaattinen rypälemehu asetettiin lepäämään lyhyen alkoholikäymisen jälkeen ennen toista käymistä viileissä terästankeissa.

 

 

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Canelli Moscato Bianco

sokeripitoisuus

130

hapokkuus

6

alkoholipitoisuus

4,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin. Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa. Bava on tunnettu etenkin puhdaspiirteisistä Barbera-vineistään ja heidän mielestään viinissä pitää maistua rypäle ja maaperä sekä ilmasto, ei valmistus. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-ja palstaviineihin. Bava - sounds of Wine Youtube