fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Carmen Frida Kahlo Cabernet Sauvignon

Carmen Frida Kahlo Cabernet Sauvignon

Kun päivät ovat lämpimiä ja aurinkoisia ja yöt viileitä, Cabernet Sauvignon -rypäleet saavat syvän värin sekä mustaherukan ja mausteiden dominoiman aromikirjon.

Intensiivisen rubiininpunaisen viinin tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa, lakritsia ja elegantin tuhkainen vivahde. Runsaan hedelmäistä makua kannattelevat jäntevät tanniinit ja eloisa hapokkuus. Jälkimaku viipyilee suussa pitkään.

Quillayes-viinitarha on istutettu Andien juurelle, Maipo-joen sedimenttimaille. Tarhan vettä läpäisevä ja samalla kosteuden itseensä sitova savi-hiekkamaa tarjoaa ihanteellisen kasvupaikan Cabernet Sauvignon -köynnöksille. Niissä kypsyneistä rypäleistä syntyy elegantteja ja tasapainoisia viinejä, joissa on hienojakoiset tanniinit. Käsin kerätyt, tarkoin valikoidut rypäleet on murskattu hellävaraisesti ja siirretty ruostumattomiin, 4-asteisiin terästankkeihin maseroitumaan ennen varsinaista alkoholikäymistä, jotta niistä uuttuisi mahdollisimman paljon väriä ja hedelmäisyyttä viiniin. Lopuksi viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukautta. Malolaktinen käyminen on tapahtunut tynnyreissä luonnostaan.

Täydellinen viini reippaasti maustetuille punaisille lihoille kuten naudalle, lampaalle ja riistalle. Sopii myös riistalinnuille ja hanhelle. Erinomainen monien kypsytettyjen juustojen kanssa.

Kategoria

alkonro

954242

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Cabernet Sauvignon

sokeripitoisuus

3,0

hapokkuus

4,8

alkoholipitoisuus

13,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Carmen on Chilen ensimmäinen viinitila, perustettu 1850 ja nimetty perustajan rakkaan vaimon mukaan. Carmen on tunnettu mm siitä, että juuri heidän viinitarhallaan ”löydettiin” 1990-luvulla lajike Carmenere jota jo vuosia oli Chilessä viljelty Merlot-lajikkeena. Carmen on innovatiivinen tuottaja, joka myös ymmärtää perinteitä. He ovat ainoita jotka kultivoivat vanhoja, Chileläisiä lajikkeita kuten Mattoral, Pais etc jotka olivat yleisiä lajikkeita ennen 1800-luvun lopulla yleistyneiden lajikkeiden kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay etc. yleistymistä. Viña Carmen viinintekijä Emily Faulknerin johdolla on satsannut terroir-viineihin eri alueilta Chilessä. Pienimuotoisesti tuotetut viinit tuovat esiin Chilen laajan potentiaalin tuottaa persoonallisia palstaviinejä. Katso Viña Carmen video