fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Guigal Tavel Rosé

Guigal Tavel Rosé

18,98 

(Suositushinta)

Viinin väri on Tavelin viinityylin mukaisesti tumman lohenpunainen. Tuoksussa on kukkaisia aromeja, hedelmäisyyttä, hieman mineraalisuutta. Viinin maku on roséviiniksi täyteläinen ja aavistuksen tanniininen, siinä on marjaisuutta, vadelmaa ja mansikkaa. Suutuntuma on harmoninen ja pyöreä, viinin maku jatkuu pitkään raikkaana.

Ruokasuositus: Provencen keittiön antimet, nizzansalaatti, grillatut kalaruoat yrtein, myös grillattu liha. Viinissä on sen verran tanniineja, että se kestää voimakkaammatkin ruoat.

Valmistus: Viini tulee historialliselta Tavelin kylän alueelta, josta tulee koko Etelä-Ranskan runsaimmat ja täyteläisimmät roséviinit. Tavelin roséviineillä on pitkä historia, ja ne valmistetaan erityisten sääntöjen mukaan. Viinissä on mukana valkoista Clairette-rypälettä, ja viinimehusta tehdään kaksi eri kuorikontaktia, joista toinen on pidempi. Kun viini sekoitetaan, pidemmän kuorikontaktin viiniaines tuo kokonaisuuteen tanniineja ja runkoa, ja viinin värikin on tästä johtuen hieman tummempi. Viini kypsyy terästankeissa 6 kuukautta, ja tuottajan mukaan säilyy juotavana kolmen vuoden ajan.

Kategoria

winettonro

911023

alkonro

929302

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache, Cinsault, Clairette, Syrah

hapokkuus

4,7

alkoholipitoisuus

13,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Perustajansa Etienne Guigalin mukaan nimetty E. Guigal on Rhônen jokilaakson, erityisesti Côte-Rôtien viinialueen merkittävin viinintuottaja. Guigalin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja talolla on tarhoja monilla muillakin Rhône-joen viinialueilla. Kaikista tärkeimmät viinit tulevat Côte-Rôtien alueelta, joiden lisäksi Guigalilla on nimikkoviinit myös esimerkiksi Hermitagen ja Condrieun tarhoilla. Etelä-Rhônesta Guigal tekee kyläviinejä sekä Côtes du Rhône -sekoiteviinejä. Guigalilla on omia tarhoja Rhônessa yhteensä 45 hehtaaria, ja melkein puolet koko Condrieun alueen valkoviiniköynnöksistä on Guigalin omistuksissa. Guigalin viinituotanto on alkanut 1940-luvulta Etienne Guigalin ryhtyessä viljelemään viiniä Côte-Rôtiessa, jossa ensimmäiset viiniköynnökset ovat aikanaan istutettu Rooman valtakunnan aikana. Etienne Guigalin aloittaessa alueen viinituotanto oli huonolaatuista: Pohjois-Rhône oli vielä toipumassa Phylloxera-viinikirvasta ja toisesta maailmansodasta, ja jopa hedelmistä maksettiin parempi hinta kuin viineistä. Guigal näki jyrkille rinnetarhoille sijoittuvien viljelmien potentiaalin, ja 1960-luvulle tultaessa Côte-Rôtien viinien laatu oli noussut aivan eri tasolle. Lopullisesti ne nousivat maailmanmaineeseen 1980-luvulla, jolloin alue tuotti neljä huippuvuosikertaa peräkkäisinä vuosina. Guigalin viiniperheen kaikista merkittävimmät viinit ovat ”La La”-kolmikko: La Landonne, La Mouline ja La Turque. Näistä kolmesta Côte-Rôtien viinistä jokainen tulee omalta tarhaltaan jyrkiltä rinnetarhoilta Viennen kylän eteläpuolelta. Kolmikko arvioidaan parhaina vuosikertoinaan jopa 100 pisteen viineiksi, ja niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä maskuliinisesta Landonnesta vivahteikkaaseen Moulineen. Guigalin laajat viinitarhat Rhônessa kulminoituvat Château d’Ampuisin vanhassa linnoituksessa, jonka Guigalin perhe hankki 1990-luvulla. Rapistunut linnoitus kunnostettiin ja tänä päivänä se toimii Guigalin päärakennuksena ja viinilänä. Linnoituksen kellareissa valmistetaan ja kypsytetään kaikki Guigalin viinit mukaanlukien sopimusviljelijöiden kanssa tuotetut Etelä-Rhônen viinit.