fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Koyle Don Cande Cinsault

Koyle Don Cande Cinsault

Don Cande Cinsault tulee pieneltä tarhalta Chilen viileässä itata-laaksossa joka on yksi alkuperäisistä viinintuotantoalueista Chilessä. Tarhat on kastelemattomia ja köynnökset yli 70-vuotiata.

Viinit täällä Itatassa ovat viileän alueen ja köyhän maaperän tuotoksia; maultaan kevyempiä, tyylikkäitä sekä hienotunteisia. Cinsault lajikkeella on täällä pitkät perinteet ja ”Don Cande” joka viljelee Bularco-nimistä tarhaa on tunnettu hahmo alueella. Alueen viinit myytiin pitkään ison teollisuuden ”täyttöviineiksi”, mutta Chilen uuden sukupolven ”terroir-metsästävät” viinintekijät jotka haluavat pelastaa ja kunnioittaa Chilen vanhoja köynnöskantoja sekä Chilen viinintuotantoperinteitä, ovat nostamassa aluetta uuteen kukoistukseen ja pelastamassa vanhoja tarhoja tuholta. Viña Koylen viinintekijä Cristobal Undurraga sai tarhalla vieraillessaan inspiraation tehdä tämä viini.

Tämän viinin kokonaistuotanto vuosikerralla on noin 15 000 pulloa josta Alko myy noin 1/3.

Viini nautitaaan perinteisesti paikallisen mausteisen possunlihamakkaran kanssa ja se soveltuu hyvin hieman mausteisen ruoan kanssa ja on erinomainen joulupöydässä. Viini saa hieman selkärankaa siitä, että se käy rankojen kanssa. Tämä tuo ryhtiä viiniin jonka sen hedelmäisyys mukavasti tasapainoittaa. Henkilökohtaisesti ihastuin siihen miten viini sopi laadukkaan sinihomejuuston kanssa.

Iltasanomat / Pekka Suorsa 90p
Iltalehti ”Viisi Joulun parasta punaviiniä” Viisi Joulun parasta punaviiniä

Kategoria

Avainsanat

alkonro

423347

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Cinsault

hapokkuus

4,9 g/l

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Koylella on pitkät perinteet Chilen viinihistoriassa. Vuonna 1885 Don Francisco Undurraga oli yksi Chilen viinituotannon pionäärejä. Perhe on tuottanut Chileläisiä viinejä kuuden sukupolven ajan. Nykyään perheperinne jatkuu Viña Koylella jonka isä Alfonso osti yhdessä poikansa Max ja Cristobalin kanssa 2006-luvun alussa kun perhe myi osuutensa Undurragen viinitilasta. Koyle-viinitila on osa uuden sukupolven viljelijöitä, jotka pyrkivät siirtymään Santiagoon tasangolta entistä ainutlaatuisimpiin kohteisiin ja vähemmän hedelmälliseen maaperään, kuten Andien juurelle tai rannikolle. He halusivat keskittyä pienempään, terroir-painoitteiseen ja luonnonmukasieen viljelyyn. Viinit tulevat ainutlaatuisesta terroirista Alto Colchagua -alueella, joka rajoittuu Andien vuoristoon ja jota hallinnoidaan sekä luonnonmukaisesti että Biodynaamisesti. Viña Koyle on seurausta perheen loputtomasta pyrkimyksestä huippuosaamiseen ja tuotanto on Chilen mittakaavassa pientä mutta sitäkin innovatiivisempaa. Cristóbal Undurraga vastaa viininteosta ja häntä insipiroi eri tarhaosien vivahteet ja erilaisuudet. Viña Koylen viinit ovat puhdaspiirteisiä. Viininteko on minimalistista sekä innnovatiivista ja luonnollista, ilman mitään lisättyjä ainesosia. Tuotanto keskittyy Colchaguan laaksoon Los Lingues tarhaan. 80 hehtaarin tarha on biodynaamisesti viljelty ja sijaitsee Andien juurella. Tilalla kasvatetaan 15 rypälelajiketta, perinteisestä Cabernet Sauvignonista ja Carmeneresta Colchagua-alueelle uusiin Grenacheen ja Mourvedreen, jotka viihtyvät tässä välimeren ilmastossa. Lisäksi he ostavat pieneltä viljelijältä Itata-laaksossa mm Cinault-rypäleitä josta syntyy Don cande Cinsault viini. Tilalla on vielä 80 ha istutuskapasiteettia ja 800 ha on luonnonsuojelualuetta