fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Le Difese 2017

Le Difese 2017

Viini on hieno ja edullinen tapa päästä sisään supertoskanalaisten viinien kiehtovaan maailmaan. Sen tuoksussa on tummia hedelmiä, hieman pippurisuutta, yrttisyyttä ja karhunvatukkaa. Maku on keskitäyteläinen, hyvin eloisan raikas ja avoin, hyvin aromaattinen. Jälkimaku on pitkä ja rikas. Viinissä on nuorena rustiikkiset tanniinit, jotka pehmenevät muutaman vuoden kellaroinnilla. Viini on parhaimmillaan noin 5-6 vuoden ikäisenä.

Ruokasuositus: Välimerelliset ruoat, pastat, antipasti, erilaiset pataruoat, keskikovat juustot.

Valmistus: Viini on legendaarista Sassicaiaa valmistavan Tenuta San Guidon perusviini, jonka rypälesekoitus perustuu ns. supertoskanalaiseen viinityyliin. Se tulee Bolgherin alueelta hyvin lähellä Välimerta, mutta melko korkealta merenpinnasta. Maaperä tarhoilla on melko vaihtelevaa, sekä kalkki- että savimaata joissa esiintyy myös paljon nyrkinkokoisia kiviä. Viinin rypäleet on korjattu syyskuussa ja rypäleet on sortattu. Pääasiassa viini on käynyt lämpötilakontrolloidusti terästankeissa omilla hiivoillaan. Rypäleet käyvät erikseen, ja Sangiovesen maseraatio on hieman pidempi. Malolaktisen käymisen jälkeen viini on kypsynyt 8 kuukautta tammitynnyreissä.

Kategoria

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Cabernet Sauvignon 70%, Sangiovese 30%

alkoholipitoisuus

13,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Tenuta San Guido on Bolgherin viinialueelta tuleva tuottaja, jonka tunnetuin viini on maailmankuulu Sassicaia. Oikeastaan Tenuta San Guidosta ei voi edes puhua kertomatta sen tarinaa Sassicaian kautta. ”Supertoskanalainen” Sassicaia tuli viiniharrastajien tietoisuuteen 1970-luvun alussa, ja ravisteli tuolloin viinimaailmaa laatuluokitusjärjestelmän ulkopuolelta tulevana huippuviininä, joka oli tehty vastoin alueen perinteitä vastaamaan Bordeaux’n viinejä. Läpimurto tuli Decanter-lehden järjestämässä arvioinnissa, jonka Sassicaia voitti vuonna Bordeaux’n viinejä vastaan. Koska tuolloin viini ei voinut kuulua korkeaan laatuluokitukseen sääntöjen vastaisen valmistustavan takia, Bolgherin huippuviinejä alettiin kutsua epävirallisesti supertoskanalaisiksi viineiksi. Nykyään DOC Bolgherin luokitus sallii myös Sassicaian rypäleet ja valmistustavan, ja viini ei ole enää alemmassa luokassa. Tenuta San Guido sijaitsee Toskanassa aivan lähellä merta Livornosta hieman etelään. Meren läheisyydestä johtuen tuuli viilentää kuumaa ilmastoa, ja alue on optimaalinen Cabernet Sauvignonin viljelyyn, joka on Sassicaian päärypäle. Viinitalon historia ulottuu 1920-luvulle, jolloin Pisan yliopistossa opiskeleva Mario Incisa della Rochetta päätti ihastuneena Bordeaux’n viineihin yrittää saada aikaiseksi samanlaista viiniä Toskanassa. Yritysten ja erehdysten jälkeen hän onnistui tekemään Cabernet Sauvignonista erinomaista, ikääntymistä kestävää viiniä ja ensimmäinen vuosikerta tuotiin markkinoille vuonna 1968. Tänä päivänä Tenuta San Guido tuottaa Sassicaian lisäksi muutamaa muutakin viiniä, joissa käytetään erilaisia rypälesekoituksia.