Kaunis lohenpunainen väri. Tuoksussa on aprikoosia, metsän marjoja ja maku on kuiva, raikas ja mineraalinen sekä tyylikkäsrakenteinen. Klassinen ruokaviini esimerkiksi ankanlihan, grillatun porsaanlihan sekä runsaiden äyriäisruokien kanssa.
Uutuus! Loiren laakson tyylipuhdas Rosé. Pinot Nori lajikkeesta valmistettu Rosé on valmistettu 50% saigné-metodilla (missä punaviiniä lisätään valkoviiniin) ja 50% viinistä saa värin suoraan kuorikontaktista. Viini syntyy viileän ilmaston ja kalkkisesta, liitukivisestä maaperän yhdistelmästä Saget -perheen tarhoilla keskellä kauneinta Loiren laaksoa.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Pinot noir |
sokeripitoisuus | 0,25 |
hapokkuus | 5,45 |
alkoholipitoisuus | 13,5 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Pinot Noirin ja Sauvignonin virallinen lähettiläs Sagetin viiniperhe vaikuttaa Loiren viinialueella Sancerressa, Pouillyssa, Anjoussa ja Tourainessa. Perheen miehet hoitavat viinit ja Madame Saget hotelliliiketoiminnan. Sagetin perheen kunnioitus Loiren viinialuetta, historiaa ja lajokkeita kohtaan on heidän liiketoimintansa ja intohimonsa ydin. Domaine Perriere, joka itsessään on historiallinen nähtävyys, on vaikuttanut perheen päätöksiin omistaa tämä paikka sauvignon blanc – ja pinot noir -lajikkeiden temppeliksi. Kunnianhimoisena tavoitteena on valjastaa sukupolvien mittainen tietotaito viininvalmistuksen kehittämiseen täydellisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Sagetin kokemus sauvignon blanc- ja pinot noir -lajikkeista on johdattanut heidät tutkimusmatkalle lajikkeiden mahdollisuuksiin ja niiden parhaiden puolien esiin tuomiseen viineissä. La Perriere -viineissä yhdistyy tasapainoisuus, aromien runsaus ja hienostuneisuus. Esimerkkinä Suomessakin myynnissä oleva “talon lippulaiva” La Petite Perrière -viiniperhe.