fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Schloss Reinhartshausen Hattenheimer Kabinett

Schloss Reinhartshausen Hattenheimer Kabinett

Tuoksussa on herkkiä omenan, aprikoosin ja persikan aromeja. Maku on puolimakea, runsaan täyteläinen ja hedelmäinen. Hapokkuus tanssiin viinin jäännössokerin kanssa, ja pitkä jälkimaku on miellyttävä, hieman öljyinen.

Ruokasuositus: Loistava viini mausteiselle itämaiselle ruoalle. Viinin makeus tasapainottaa hienosti ruokien mausteisuutta ja hapokkuus pitää kokonaisuuden raikkaana. Kala- ja äyriäisruoat, inkivääri- ja kookosruoat, sushi.

Valmistus: Rypäleet on kerätty Wisselbrunnenin tarhoilta Hattenheimista. Tarha on vain 18 hehtaarin kokoinen ja sen maaperä on syvää lössimaata, joka edesauttaa vedensaantia. Perinteinen valkoviinin valmistusmenetelmä.

Kategoria

alkonro

930457

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Riesling

sokeripitoisuus

35 g/l

hapokkuus

8,4 g/l

alkoholipitoisuus

11,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Schloss Reinhartshausen on yksi historiallisista ja vanhimmista viinintuottajista Saksan Rheingausta. Reinin joenvarsille levittyvät viinitarhat ovat tyypillinen näky alueella, joka on kuuluisa Riesling-rypäleestään. Viinintalon historia ulottuu vuoteen 1337, ja Eltville-Erbachissa sijaitsevan viinilän kellarit ovat satoja vuosia vanhoja. Viinitarhat sijaitsevat rinteissä, saaden optimaalisen kypsyyden auringossa, ja viinit on nimetty saksaliseen tapaan niiden tarhojen mukaan. Reinhartshausenin erikoisuus on keskellä Reiniä sijaitseva Mariannenaun saari, jonka maaperä on saarta ympäröivän Reinin virran johdosta ainutlaatuinen. Mariannenaun tarhoilla kasvaa poikkeuksellisesti mm. Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleitä, ja saaren viinit kantavat Insel-nimeä. Ensimmäiset Chardonnayt istutti alueelle 1970-luvun alussa itse Robert Mondavi, ja nykyään saarella kasvavista humalista tehdään myös olutta. Schloss Reinhartshausen edustaa saksalaisen Rieslingin perinteitä: parhaimmat viinit ovat tyylipuhtaita tarhaviinejä, joista jokainen edustaa omaa pientä mikroilmastoa ja maaperää. Tarhaviineistä tehdään saksalaiseen tyyliin viinejä eri makeusasteilta täysin kuivasta trockenista myöhään poimituista rypäleistä valmistettuihin spätlese-viineihin, ja Schloss Reinhartshausen tekee myös Eisweinia niinä vuosina jolloin tarhat saavat tarpeeksi pakkasta. Parhaat viinit kestävät kellarointia vuosikymmeniä, ja Reinhartshausenin oma kellari syvällä maan alla kätkee sisäänsä ikivanhoja pulloja unholaan vaipuneista vuosikerroista. Viininteko on Reinin tarhoilla hyvin luonnonmukaista, ja tuottajan tyyliin kuuluu että luonnon monimuotoisuus saa näkyä viinissä. Viinit saavat tyylipiirteensä nimenomaan tarhoilla ennen sadonkorjuuta, ja tarhan sijainnista, olosuhteista ja viinin tyylistä riippuen köynnöksiä istutetaan ja hoidetaan eri tavoilla vuosisatojen kokemuksella.