Väri on syvä tummanpunainen. Tuoksultaan runsas, paahteinen, luumua ja tummaa kirsikkaa, aavistus kukkaisuutta, tammista mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen pehmeillä tanniineilla.
Ruokasuositus: Grillatut ribsit tai raakamakkarat – eteläaftikkalaisittain braai. Juurevat kasvispohjaiset välimerelliset ruoat, joihin sopii laittaa ronskisti yrttejä, valkosipulia, oliiveja, tai muita makuja.
Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin aikaisin aamulla, tertuista poistettiin rangat ja rypäleet murskattiin kevyesti. Käyminen tapahtui avomallisissa betonisammioissa. Malolaktinen käyminen tapahtui tynnyreissä. Lajikkeet kypsyivät erikseen ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä noin 16 kuukauden ajan ennen kuin lajikkeiden yhteensekoitus tapahtui. Viinit kypsyivät lisäksi 8 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Syrah 29%, Mourvèdre 29%, Grenache 13%, Carignan 13%, Tannat 8%, Petit Syrah 8% |
sokeripitoisuus | 3,7 g/l |
hapokkuus | 5,9 g/l |
alkoholipitoisuus | 14 % |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |