fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

Väri kullankeltainen. Tuoksussa trooppisia hedelmiä, hunajamelonia, savuisuutta ja pekonia. Maku on kuiva, runsas, siinä on kypsää hedelmäisyyttä ja pirteää hapokkuutta. Savuista paahteisuutta ja trooppisuutta, runsaan kermainen suutuntuma ja vähän yrttisyyttä. Hyvin pitkä ja vivahteikas!

Ruokasuositus: Erinomainen yhdistettävä kaukoidän mausteisille ja huumaavan tuoksuville antimille. Viinin paahteisuus on hieno yhdistelmä savustetuille kaloille ja vaaleille lihoille. Viinin runko kestää herkullisen lihaisuutensa ansiosta hyvin jopa metsäiset maut villisiasta siipiriistaan, sekä taipuu persoonalliselta tuoksuville kittipintaisille juustoille.

Valmistus: Rypäleet on käsin poimittu kolmelta erinomaisen hyvältä Chenin Blanc -tarhalta (After-Paarl, Durbanville & Bottelary Hills), jossa köynnökset ovat vanhoja – keski-iältään yli 40 vuotta – ja matalasatoisia. Rypäleet on osittain puristettu kokonaisina terttuina. Kypsytys 12 kuukautta ranskalaisessa tammessa, joista puolet on uusia ja puolet toisen käytön tynnyreitä.

Kategoria

alkonro

516737

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chenin Blanc

sokeripitoisuus

4,2 g/l

hapokkuus

6,2 g/l

alkoholipitoisuus

14 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bellinghamin ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu yli 300 vuotta sitten vuonna 1693 hollantilaisen Gerrit Jaz van Vuurenin ja hänen vaimonsa toimesta. Tarhoilla on vuosisatojen ajan viljelty viiniä ja ne ovat siirtyneet aina suvussa eteenpäin, kunnes vuonna 1943 ränsistyneen ja huonokuntoisen tilan köynnöksineen ostivat Bernard ja Fredagh Podlashuk. Tila kunnostettiin ja restauroitiin, ja viinintuotannon laadun parantamiseksi Bernard ja Fredagh opiskelivat viininviljelystä Ranskassa ja Saksassa. Tilalle otettiin myös toisen maailmansodan aikaan italialaisia sotavankeja työskentelemään köynnöksillä. Bellingham valmisti ensimmäisen Kapmaan roséviinin vuonna 1949, ja myöhemmin tila tuotti jo Premier Grand Cru:ta ja vuonna 1956 Shiraz’ta. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvulla viinitarhoja ja kellareita kehitettiin ja paranneltiin entisestään ja viinintuotanto alkoi muodostua kohti klassisempaa uuden maailman tyyliä. Nykypäivään tultaessa tila on saanut jo useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Moderni Bellinghamin tyyli muodostuu pyrkimyksistä luonnonmukaiseen viljelyyn, hellävaraiseen rypälekäsittelyyn ja mietoon tammikypsytyksen käyttöön. Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, eräällä tavalla klassisiksi viineksi, joissa on silti jännittävällä tavalla mukana uuden maailman huoletonta karismaa.