fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Vanità Pecorino IGT Terre di Chieti

Vanità Pecorino IGT Terre di Chieti

 

Aromikas Pecorino on Abruzzon alueen alkuperäislajike. Tertut ovat pieniä ja satomäärä on alhainen ja Pecorino elää tällä hetkellä ansaittua arvostuksen ”renesanssia”. Pecorino on samalla intensiivinen ja herkkä viini. Maussa ja aromirakenteessa on valkoista hedelmää ja päärynää ja selkärankana raikasta mineraalisuutta. Tässä viinissä tuoksussa on miellyttävä balsamicon häivähdys joka tulee osittaisesta tammitynnyrikäymisestä.

Tämä viini tulee Ortonan alueelta Abruzzossa. Tarhat sijaitsevat vuoren rinteillä missä vallitsee erinomainen lämmön ja viileyden tasapaino.  Viinin tapahtui alkoholikäyminen 80% terästankeissa ja 20% 400l tammitynnyreissä. Tammikäyminen tuo hieman rakennetta ja runsautta viiniin.

Erinomainen aperitiivi ja monipuolinen kalaruokien viini, etenkin valkolihaisten kalojen kanssa, ruokaisten salaattien kanssa sekä noutopöytään.

Kokeile myös Vanità Nero d’Avola punaviiniä. lisätietoja tästä 

Kategoria

Avainsanat

,

alkonro

910437

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Pecorino

sokeripitoisuus

5 g/l

hapokkuus

7,3

alkoholipitoisuus

12 %

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Vini Fantinin viinitarhat sijaitsevat kauniissa Abruzzon maakunnassa, Italian itärannikon tuntumassa, Ortonan kaupungin lähistössä. Tarhat sijaitsevat vehreissä laaksoissa tai metsäisten vuorten lomassa ja Abruzzo tarjoa monipuoliset olosuhteet viinin viljelylle. Meren ja vuoriston läheisyys ja vaikutus tasapainottamaan kasvukauden haasteita on merkittävä. Alueella on pitkät perinteet etenkin punaviinien valmistuksessa ja Ortonan kaupungissa on jopa viinisuihkulähde, Fontana del Vino. Karunkaunis Abruzzo on monelle tuntematon viinialue mutta alueen viineihin kannattaa ilman muuta tutustua. Punaviinien runsas hedelmäisyys ja valkoviinien raikkaus on tutustumisen arvoista. Aluetta on sanottu Italian Tiibetiksi, karun vuoriston takia. Jos haluat nähdä aitoa Italiaa, ilman turistimassoja, suuntaa Abruzzoon, jonka viinit ovat yhtä mutkattomia kun sen ihmisetkin. Vini Fantini kuuluu Farnese yhtiöön joka on yksi Italian johtavia viinintuottajia.   Lue blogi ja ihastu Abruzzoon http://kukkulalta.com/abruzzo-italian-tiibet/