fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bava Barolo di Castiglione Falletto 2011

Bava Barolo di Castiglione Falletto 2011

Täm viini on yleensä se, joka kerätään viimeisenä kun rypäleet ovat hyvin kypsyneet ja tanniinit pehmeämmät. Maseraatio 15 päivää tynnyreissä. Viini siirretään 50 hl tynnyreihin sekä osittain vanhoihin barrique-tynnyreihin joissa se saa levätä kolme vuotta. Viinissä aistii mausteisuutta, orvokkia, kaakaota ja tryffeliä. Erittäin tasapainoinen ja miellyttävä. Klassinen riistaviini sekä laadukkaiden liharuokien seuraksi sopiva laadukkaan ruokapöydän sankari "We want our Barolo to express the true soul of Nebbiolo without being influenced by more or less modern trends of schools of thought. Our Barolo simply wants to taste like Barolo from Castglione Falletto. Period!" Roberto Bava

Castiglione de Falletto on maantieteellisesti, mutta myös maaperän ja Nebbiolo-rypäleen takia Barolo-tuotannon sydän. Bava antaa valkoisen kalkkikivimaaperän ja Nebbiolo-rypäleen loistaa, eikä tähän haluta modernien tuotantomenetelmien vaikuttavan viiniin. Tämän Barolon pitää maistua Barololta joka tulee Castiglione de Fallettosta, eikä miltään muulta!

Tummanpunaisessa viinissä löytyy mausteisuutta, orvokkia, tummaa kaakaota ja tryffeliä. Hienot tanniinit pehmenee yhä iän myötä ja viini säilyy hyvin vielä n. 10 vuotta pullossa.

 

Kategoria

Avainsanat

,

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Nebbiolo

sokeripitoisuus

0,6g/L

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin. Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa. Bava on tunnettu etenkin puhdaspiirteisistä Barbera-vineistään ja heidän mielestään viinissä pitää maistua rypäle ja maaperä sekä ilmasto, ei valmistus. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-ja palstaviineihin. Bava - sounds of Wine Youtube