Uutuus vain ravintolamyynnissä! Sadonkorjuun jälkeen hellä kylmämaserointi sementtitankeissa n 5 päivää. Käyminen ilman lisättyjä hiivoja samoissa tankeissa missä kypsyi 8 kk. Ei tammikosketusta. Ei suodatettu tai kirkastettu mekaanisesti
Energinen, intensiivisen mausteinan ja puhdaspiirteinen viini. Maku on keskitäyteläinen, kirsikkainen, lievän mausteinen ja se sopii erinomaisesti perinteisten Italialalistyylisten herkkujen kanssa, etenkin tomaattipohjaisten, paahdettujen liharuokien, antipastojen sekä linturuokien kanssa. Pientuottajaviini jonka aitous ja vivahteikas aromikkuus on erinomaisella tasolla.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Sangiovese 100% |
sokeripitoisuus | 1,7g/l |
hapokkuus | 5,4 |
alkoholipitoisuus | 13 |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Alberto Antonini tekee viininsä minimaalisella kosketuksella, rohkeasti ja yksityiskohtiin paneutuen. Tämä yksi maailman tunnetuimpia viinintekijöitä on Chiantin ja Vincin kylän ”oma poika”. ”Missiomme on tehdä terroir-viinejä ja yritämme välttää sitä, mitä pidämme aitouden vihollisina, jotka ovat vastuussa viinien makujen homogenoinnista: rypäleiden liiallinen kypsyminen, liiallinen uuttaminen käymisen aikana, tammimakuja”. tarhat on luomuviljeltyjä, ilman mitään kemikaaleja. Viinin käyminen tapahtuu luonnollisella hiivalla ja käyminen sekä kypsyminen tapahtuu joko amforoissa, sementtitankeissa tai höyrytetyissä tynnyreissä. Tarhat sijaitsevat Chianti-alueen länsiosassa, missä meren läheisyyden vuoksi ilmasto on miedompi, mikä johtaa tasapainoisiin viineihin. Maaperä on myös fossiilipitoisempaa. Poggiotondo on sertifioitu luonnonmukaiseksi vuodesta 2014. ”We do little things to help the wine talk about the place” Andrea Campigli