fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Rayuelo de Altolandon

Rayuelo de Altolandon

Rayuelo valmistetaan Bobal-rypäleistä jotka tulevat yli 100-vuotta vanhoilta köynnöksiltä. ”Moderni” ja laadukas Bobal on runsastuoksuinen, intensiivinen ja aromikas. Vähätanniinisempi kuin monet lajitoverinsa alhaisemmilta korkeuksilta. Viinintekijä Rosalia Molinan mielestä Bobal lajikkeena on usein aliarvostettu  ja hän on yksi alueensa viinintekijöitä jotka ovat päättäneen nostaa tämän paikallislajikkeen uuden nousuun. Forbes-listalla "twenty tasty wines under 20 bucks"

Tuoksu on aromaattinen, marjaisa ja lähestyttävä.

Maku on täyteläinen, marjaisa ja viettelevän pehmeä. Makua täydentää kuivattujen yrttien, kardemumman ja cassiksen sävyt sekä rustiikkinen tyylikkyys. Samettiset tanniinit yhdessä raikkaan hapokkuuden kanssa tuovat viiniin pitkän, nautinnollisen jälkimaun.

Ruokasuositus; erinomainen viini nautiskeluun mutta sopii hvyin ankka-confitin, punaisten liharuokien ja keskitäyteläisten juustojen kanssa.

Kategoria

Avainsanat

, ,

tuottaja

alue / luokitus

rypäleet

Bobal

hapokkuus

5,17 g/l

alkoholipitoisuus

14,5 %

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä.  Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia.  Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.