fbpx

Kultamitaleja Vuoden Viinit -kilpailussa

Vingruppenin edustamat viinit ovat saaneet Vuoden Viinit -kilpailussa neljä kultamitalia. Jaume Serra Organic Cava palkittiin alle 13 euron kuohuviinien sarjassa, Valdifalco Falko Rosso yli 13 euron luomupunaviinien sarjassa, Bellingham Old Vine Chenin Blanc uuden maailman yli 18 euron valkoviinien sarjassa ja Antiche Terre Solo Passione punaisten laatikkoviinien sarjassa. Onnea voittajille!

Jaume Serra Organic Cava Brut on supersuositun Jaume Serran cavan luomuversio, joka rantautui Suomeen viime vuonna.

Falko Rosso IGT Toscana on viime vuonna Viini-lehden vuoden luomupunaviiniksi palkitun Valdifalco Morellino di Scansanon sisarusviini, biodynaamisesti viljelty luomuviini Toscanasta läheltä Välimeren rannikkoa. Viini on ehta toscanalainen Sangiovese – mehukkaan hedelmäinen ja erinomainen kumppani vaikkapa rustiikkisille pastaruoille.

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc on eteläafrikkalainen erittäin runsasmakuinen valkoviini. Sen maku on valloittavan leveä, paahteinen, toffeinen ja öljyinen. Viini varastaa helposti kaiken huomion, ja on parhaimmillaan ruokapöydässä isojen makujen äärellä. Runsas antipasto-, tai napostelupöytä, aasialaiset mausteiset ruoat tai rasvainen kala on hyviä kumppaneita Bellinghamille.

Antiche Terre Solo Passione on yksi Alkon suosituimpia hanapakkauksia ja sopii mehevän hilloisena monen suomalaisen viinimakuun. Appassimento-menetelmällä tehty viini on runsaan hedelmäinen ja suutuntumaltaan pehmeä, ja sopii erityisesti grilliruokien ja tummien liharuokien seuraan.