fbpx

KUPLIVA KUOHUVIINITARJOILU KAUDEN JUHLIIN!

Parhaissa juhlissa on paljon kuplivaa ja siihen sopivaa pikkusyötävää. Viisas emäntä ei juhlista stressaa, koska myös valmiina saa paljon juhlaherkkuja, jotka voi vaivattomasti yhdistää kuohuviinin tai samppanjan kanssa.

Kuohuviini ja samppanja ovat hyvin kiitollisia juomia, ei vaan kilistellessä, vaan myös ruokajuomana. Kuohuvissa kun on hiilidioksidia, joka pyyhkii makumuistin, jolloin jokainen suupala tuntuu tuoreemmalta. Näin viini poistaa ruuan rasvaisuutta ja samalla itse kuohuvasta paljastuu hienovaraisempiakin aromeja. Kuplivat hapot taas tasapainottavat ruuan aromimaailmaa.

Kuohuviinin ja samppanjan kanssa maistuvat kaikki ihanat jälkiruokajuustot. Parhaita juustoja kuplajuomien kera ovatkin kovat kypsytetyt juustot, mutta jos kuohuvissa on hieman enemmän jäännössokeria ja sitä kautta makeutta tai hedelmäisyyttä kuin vaikka rosékuohuviinissä, niin myös suolainen sinihomejuusto ja kermainen brie ovat omiaan juoman kanssa. Tarjoa juustojen kanssa kypsiä hedelmiä ja suolaisia keksejä, niin rosékuohuviini pääsee oikeuksiinsa.

Monet makeat leivonnaiset sopivat kuplivan kanssa tarjottavaksi, varsinkin jos juoma on hedelmäisen hapanta kuin kuiva kuohuviini. Erinomaisen juhlatarjoilun saat macaroneista, donitseista, mazariineista tai aleksanterinleivoksista kuplien kera.

Myös paistettu, vaniljainen juustokakku on hyvää juhlatarjottavaa kuohuviinilasillisen seurana.
Helppoa ja suomalaisia koukuttavaa juhlatarjoilua ovat erilaiset irtokarkit. Samppanjan kanssa suositetaan usein vaahtokarkkeja, mutta myös erilaiset kermatoffeet ja hedelmäkarkit sopivat hyvin juhlabuffaan kuplien kanssa.

Isoihin juhliin lisää näyttävyyttä tuo magnum-koon kuohuviinipullo, joka saa varmasti keskustelua aikaan. Muista viilentää pullot tarpeeksi ajoissa, jotta juomanautinto olisi täydellinen.

Kätevä emäntä kokoaa hetkessä helpon ja maistuvan juhlatarjottimen kuohuvan kanssa sopivaksi.
Sirottele pöydälle käsin syötäviä leivoksia, kuten macaroneja tai mazariineja ja donitseja, laita esille juustoja sekä keksejä ja nosta pöydälle runsaasti erilaisia karkkeja ja hedelmiä. Sitten vaan kuohuvat kylmään, pöytäliina pöydälle ja juhlat voivat alkaa!

Teksti ja kuva Anikó Lehtinen

 

VINKKEJÄ KUHUVIININ VALINTAAN

075 CARATI MILLESIMATO PROSECCO

ROGER GOULART CAVA BRUT RESERVA

DR. PAULY-BERGWEILER RIESLING EXTRA TROCKEN

OODI VAPAUDELLE CAVA SEMI SECO

JAUME SERRA ORGANIC CAVA BRUT

TALTARNI BRUT TACHÉ

ASTORIA PROSECCO EXTRA DRY